Facebook Toestaan Niet toestaan

Geflatteerde nederlaag

27 september 2020 18:45

Met 5 – 2 verliezen en toch complimenten krijgen! Weltania 1 moest ook in zijn tweede competitiewedstrijd aantreden tegen een kampioenskandidaat. KVC Oranje had zich in de corona-tijd danig versterkt en naast Rodney Klinkenberg, stonden in deze wedstrijd Tim Blättler en Marvin de Mey voor hun eerste competitiewedstrijd op het veld. En al die ervaring gaf uiteindelijk de doorslag.

Na een aftastend begin ontbrandde de wedstrijd al in de 8ste minuut. Rodney Klinkenberg kopte snoeihard op de lat, wij kregen de terugkaatsende bal niet goed weggewerkt en Charles maakte een overtreding in plaats van de tegenspeler gewoon voor zich te houden: strafschop, Tim Blättler, 1-0.

Al vanaf de aftrap had de gelijkmaker in het net moeten liggen maar Tim Maassen schoot op 5 meter van het doel helaas hoog over. We bleven goed combineren en de vrije man zoeken maar de tegenstoten van de gastheren waren levensgevaarlijk. Een treffend voorbeeld: Willem forceert een ingooi, iedereen is in stelling in het strafschopgebied van de tegenstander en na balverlies staat Tom 10 seconden later voor een overmacht van 4 man. Gelukkig voor ons kan hij de voorzet blokkeren. Even later belandde een omhaal van Blättler op de paal.

Daar waar KVC, met name Flecken en Sangen de overtredingen rond de middellijn maakten, deden wij dat rond het strafschopgebied. Het gevolg: sneller een gele kaart en een gevaarlijke plaats voor een vrije trap. KVC leek soms wel een Schwalbeploeg met  schreeuwers maar ook dat hoort bij het spel, zeker als je daarmee het spel van de tegenstander kunt ontregelen. In de 30ste minuut had dit resultaat. Een wederom dubieus gegeven vrije trap werd door Tim Blättler schitterend en onhoudbaar ingekopt.

In de 40ste minuut mocht Remco alleen op het doel af gaan. In het strafschopgebied kapte hij de bal waarbij hij werd aangetikt. Helaas geen strafschop maar wel een stevige enkelblessure waardoor hij niet verder kon spelen.

In onze ondertalsituatie voerde KVC de druk op. In een duel met Simon ging Rodney Klinkenberg met veel misbaar tegen de grond en versierde zo de tweede KVC strafschop. En ook die werd door Blättler feilloos benut.

Op slag van rust zorgde Frank met een ziedend schot nog voor de 3 -1 en na de rust bleek de echte waarde van deze treffer. We startten furieus, zetten hoog druk en KVC kwam er niet meer uit. Het combinatiespel leek af en toe op de rondo tijdens de warming up. En bij een spaarzame counter stond Tom steeds op de goede plek. In minuut 55 viel de verwachte 3 – 2 door een prima schot van Tim. We bleven domineren. De gelijkmaker werd door vriend en vijand verwacht maar viel niet. Zes minuten voor tijd nam Klinkenberg een dieptepass fraai mee. Dat hij dit met zijn bovenarm deed, ontging de scheidsrechter en zo kon hij de 4 – 2 scoren. Dat Blättler even later de bal van de schoen van Troy plukte en zo voor de 5 – 2 eindstand zorgde, was alleen nog voor de statistiek.

Als we komende zondag tegen FC Hoensbroek dezelfde overtuiging in ons spel kunnen leggen, dan zijn er goede mogelijkheden voor de eerste competitiewinst. Die komt er zeker als de aanvallers deze week nog werken aan de steekpass door het centrum en de verdediging de bal eens vóór de stuit gaat spelen.