Facebook Toestaan Niet toestaan

Strijdlust en vertrouwen geven doorslag

21 november 2021 17:30

De wedstrijd Weltania - Heksenberg/NEC’92 was de match tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst en voor ons tevens de laatste wedstrijd van de eerste periode. En die werd opeens heel belangrijk omdat koploper Maastricht West op zaterdagavond verrassend thuis verloor van SVME: 1 – 2. Puntverlies van hun bij de inhaalwedstrijd op 25 november bij Walram betekent namelijk voor ons de eerste periodetitel!

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen, moest de wedstrijd worden gespeeld zonder toeschouwers. Een inventieve Nick zorgde er voor dat via smartphone en  Facebook een rechtstreeks beeldverslag kon worden verzorgd.  Op die beelden is ook dit verslag gebaseerd en dat betekent dat niet alle details goed konden worden ingevuld en ook de sfeer van de wedstrijd moeilijk te schetsen is.

Door een blessure van Lars Remans, kon Frank Teerling vroeger dan verwacht zijn opwachting maken in de basis. Voor het overige was het team ongewijzigd t.o.v. de laatste wedstrijden.

Het eerste half uur gaf het beeld van Heksenberg/NEC ’92 dat meer balbezit had maar behoudens bij een hoekschop of vrije trap, niet echt gevaarlijk kon worden. Weltania had moeite om in het strafschopgebied van de bezoekers te komen. Tim werd goed afgeschermd en kon zich daardoor minder nadrukkelijk in het duel melden. Het duurde tot de 20ste minuut voordat enig gevaar voor de gastendoelman ontstond, maar de voorzet van Frank ging voorlangs zonder dat een Weltaniaan er bij kon komen.

In de laatste 10 minuten voor de rust kantelde het beeld en kregen wij de overhand. Dat leidde in de 35ste minuut tot een kans voor Tim na een mooie steek-/boogbal van Frank maar hij vond de doelman op zijn weg. Vijf minuten later ging een kopbal van Tim na een voorzet van Remco net over de kruising. En in minuut 44 viel de 1 – 0 door Remco nadat hij via een snelle combinatie tussen Frank en Tim, door laatstgenoemde vrij voor de doelman werd gezet. Hij rondde de fraaie aanval heel bekwaam af.

Vlak na de rust viel de gelijkmaker en dat fenomeen overkwam ons niet voor de eerste keer deze competitie want ook tegen WDZ en BMR leken we niet direct voldoende geconcentreerd. Heksenberg/NEC ’92 drukte meer en achter het TV scherm leek elke aanval wellicht spannender dan hij in werkelijkheid was. Onze defensie hield het hoofd koel maar bleef onder druk staan omdat de bal door onzorgvuldig samenspel van middenveld en voorhoede, niet lang in onze gelederen kon worden gehouden. Toch kwamen ook weer kansen. In de 55ste minuut produceerde Sebastiaan in een aardige positie een mislukt schot via de buitenkant van zijn schoen en in de 70ste minuut was een lob van Tim op Remco net te scherp waardoor de doelman kon ingrijpen. Tussendoor hield een prima redding van Jannik de bezoekers van een voorsprong af.

Een benutte strafschop van Tim gaf ons in de 75ste minuut de 2 – 1 voorsprong en vlak voor tijd maakte hij aan alle twijfel een einde door na een pass van Frank, bekwaam de doelman te omspelen en de 3 – 1 te scoren.

Een superprestatie van het team en dat mag donderdag best worden beloond met een eerste prijs van dit seizoen.
Opvallend.
Op basis van de aangescherpte coronamaatregelen moet de vereniging alle bezoekers controleren op het Corona Toegangs Bewijs. Zonder zo'n CTB mag je niet het clubgebouw in. En dat geldt tevens voor de kleedlokalen. Bij onze gasten beschikten 7 spelers daar niet over en om hun ook in de rust een droog plekje te bezorgen, hadden ze deze ludieke oplossing meegenomen: