Facebook Toestaan Niet toestaan

Eind goed, al goed (deel 2): winst op KVC Oranje

3 oktober 2021 23:15

Op een echte herfstzondag speelde Weltania 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander: KVC Oranje, dat enkele dragende spelers zag verkassen naar Chevremont en verder door blessures enigszins gehavend aan het duel moest beginnen.
Na de overwinning in de eerste wedstrijd mochten we mooie verwachtingen koesteren. Die werden echter, zeker in de eerste helft, niet ingelost. Het enige stormachtige op Terworm was de wind.

Vanaf de aftrap zagen we een afwachtend Weltania. De eerste kans was in de 5e minuut voor de bezoekers maar Ritchie Vienerius wist vanaf 10 meter het doel niet te vinden. Het antwoord van Weltania kwam direct toen een voorzet van Willem net voor de voeten van de inkomende Tim werd weggehaald. Uit de daaropvolgende corner kopte Tim naast. Weltania gaf daarna het spel uit handen en had geluk dat Vienerius een tweede, identieke situatie weer niet doeltreffend afrondde.

Nadat een inzet van Jop nog door de KVC-verdediging van de lijn werd gehaald, leek het kruit van Weltania verschoten. In de 16e minuut volgde de derde vergelijkbare situatie: crosspass van Martijn Sangen op Joey Niesters en nu werd diens voorzet door Chadny Jeukens wel doeltreffend afgerond. Het leek wel of KVC deze variant had ingestudeerd want in de 1e helft werd die maar liefst 6 maal met succes gebruikt en hadden we het geluk dat dit slechts één doelpunt voor de bezoekers opleverde. Onze rechterverdediging zag er in al die situaties niet goed uit. Later moest Jannik nog handelend optreden op een kopbal van Niels Lankohr en een schot van Joey Niesters en werd een doelpunt van KVC afgekeurd vanwege een voorafgaande duwfout.
Weltania speelde onherkenbaar. Spelers waren niet alert, we grossierden in foute passes en maakten onnodige overtredingen rondom ons strafschopgebied. Dank zij een perfect uitgevoerde counter in de 23ste minuut mochten we toch nog met een 1 – 1 stand gaan rusten: Frank stuurde Tim in de diepte en diens terug gelegde bal werd door Mason in het doel getikt.

Dat KVC Oranje de kansen niet wist te benutten, zou hun in de tweede helft opbreken. Een snel genomen vrije trap van Niels in de 53 minuut bracht Tim in een prima positie en diens schot in de lange hoek liet doelman Lars van der Weide kansloos: 2 – 1. Deze voorsprong gaf vleugels en zonder tot echt groots voetbal te komen, wisten we op basis van individuele kwaliteiten de nodige kansen af te dwingen. Een aanval over Lars en Sander boor Tim een duidelijke kans maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied verdween over het vangnet. Eén minuut later wist Lars zelf ook niet tot scoren te komen en Frank kwam na een fraaie actie alleen voor de doelman maar ook hij kon hem niet passeren.

In de 80ste minuut speelde Lars zich mooi vrij op rechts. Met een afgemeten pass bediende hij Sebastiaan en tegen diens schot was Van der Weide kansloos: 3 – 1. Enkele minuten later verdween een schot van Tim in het zijnet en schoot Sander, na goed doorzetten, vanaf 10 meter naast het doel. Voor ons dus kansen te over. KVC Oranje bleef tussendoor wel dreigend maar wist zich minder uitgesproken kansen te scheppen dan in de eerste helft. Op basis daarvan bleven de drie punten terecht in Welten maar moet volgende week in de moeilijke uitwedstrijd bij WDZ wel uit een ander vaatje worden getapt om niet al binnen de kortst mogelijke tijd op een kansloze achterstand te worden gezet.