Facebook Toestaan Niet toestaan

Drie punten op de valreep

24 oktober 2021 23:45

Het was bijna twee jaar geleden dat we in een competitiewedstrijd nog eens de ‘0’ hadden vastgehouden (0 – 5 bij SVME). Daarnaast wisten we wel in vrijwel alle wedstrijden te scoren. Een eindstand van 0 – 0 was dan ook bijna ondenkbaar en menigeen had zich daar toch al met een gevoel van tevredenheid bij neergelegd. Tot de 93ste minuut! Tim wordt omver gelopen in het doelgebied en benut de toegekende strafschop feilloos: 0 – 1. Een ongekende apotheose.

Met Hoensbroek troffen we een tegenstander die niet de beste competitiestart kende. Maar ook een opponent waar we het nooit gemakkelijk tegen hebben gehad. Daar kwam nog het gemis bij van Lars en Jop terwijl Sander en Niels terugkeerden van een blessure en het dus ook niet zeker was of zij een hele wedstrijd konden verteren. Het team liet de meegereisde supporters echter niet lang in onzekerheid. De eerste dreiging kwam van Hoensbroek toen Dennie de Vries een lange bal in ons strafschopgebied goed controleerde maar de bal ruim over het doel mikte. Daarna pakten we het heft goed in handen. Sebastiaan zag zijn inzet op een voorzet van Mason langs de paal gaan. Sander kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen maar zijn schot werd gekeerd. Uit de daaropvolgende hoekschop ontstond een scrimmage op de doellijn van Hoensbroek waarbij de bal bij toeval in de handen van doelman Jelle Creusen viel.

We zagen verzorgd veldspel met veel druk naar voren en enkele rushes van Sebastiaan die altijd gevaar uitstralen. Hoensbroek werd ver van het doel gehouden en met Simon in de mandekking en twee vleugelverdedigers in vorm, hadden we de eerste 25 minuten controle op het gebeuren. Toen was een goede sliding van Charles nodig om Dennie de Vries van het scoren af te houden. Hoensbroek werd daarna feller in de duels maar daar konden we ons vooralsnog goed onder uit spelen. Het werd wel tijd voor een doelpunt waar we ons mee zouden belonen.  Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Eerst kon Simon met een sliding de bal nog tegen de paal werken toen een schot van Milan Offergeld langs Jannik in de lange hoek dreigde te landen en op slag van rust zagen we een kopbal uit een hoekschop tot grote opluchting voorlangs gaan. In de tussenliggende minuut werd Philip op links weggestuurd door een pass van Charles. Hij legde vanaf de achterlijn nauwkeurig terug op Sander en wij juichten al omdat we zijn inzet in het doel zagen gaan maar een verdediger bracht op de lijn nog redding. Al met al een heel amusante eerste helft die vertrouwen bood voor de rest van het duel.
Daar kwamen we helaas bedrogen mee uit. We waren de gehele tweede helft ongelukkig maar ook onzorgvuldig in de passing, vrijwel elke derde bal viel in de voeten van de tegenstander  en Hoensbroek trok het duel naar zich toe. Soms leek het zelfs alsof we conditioneel niet top waren maar de vaste toeschouwers weten dat dit niet zo kon zijn. Omdat te veel spelers het nivo van de eerste helft niet meer bereikten,  lukte het ons niet om nog in de buurt van het doel van Hoensbroek te komen. Aan de andere kant leidde hun veldoverwicht ook niet tot echte doelrijpe kansen en daardoor leek het duel in een zeldzame 0 – 0 te eindigen. Tot de laatste minuten van de toegevoegde tijd, de overtreding op Tim en zijn koelbloedig genomen strafschop. Dan rest alleen om de drie punten in dank aan te nemen.

Top: de vleugelverdedigers de hele wedstrijd en Sebastiaan in de eerste helft

Tip: open eens sneller naar de andere vleugel. Daarmee creëren we ons de ruimte waarmee ons veldspel beter tot zijn recht komt.