Facebook Toestaan Niet toestaan

Effectief en volwassen naar 1 - 5

28 november 2021 20:00

Dat is de beste omschrijving voor de prima prestatie die door Weltania 1 geleverd werd in de uitwedstrijd tegen Jekerdal. De uitslag laat het lijken als een gemakkelijke overwinning, maar niets was minder waar. Omdat veel spelers boven zichzelf uitstegen, konden we uiteindelijk met een heel goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Jekerdal was een moeilijke tegenstander en maakte vanaf de aftrap duidelijk dat zij de drie punten in Maastricht wilden houden. Al in de vijfde minuut kon Cyril Voyacek recht op Jannik af gaan, maar Niels kreeg op het laatste moment nog het puntje van zijn voet tegen de bal. Na 10 minuten was het beginoffensief van de thuisclub uitgeraasd en prompt maakten we daar gebruik van.  Remco gaat op links goed door, legt terug op Sebastiaan en die kapt op de rand van het strafschopgebied de tegenstander uit en schiet de bal met zijn linker in de verre hoek: 0 – 1

Daarna golft de wedstrijd bijna 30 minuten op en neer waarin vooral opvalt dat we controle op het spel houden en Jekerdal alleen uit hoekschoppen (levens-)gevaarlijk wordt. Frank smijt met zijn conditie door ook veel verdedigend werk op te knappen en Tim speelt een ongelukkige helft maar bindt wel twee tegenstanders. Het blijft spannend, ook al worden over en weer weinig kansen afgedwongen. Tot minuut 38 als Sander met een pass Sebastiaan weet te bereiken en die zijn eerste doelpunt kopieerde: kappen en met links in de verre hoek schieten: 0 - 2. Lang konden we niet van die weelde genieten want twee minuten later werd een hoekschop niet voldoende weggewerkt en kon Cyril Voyacek met een hakbal Jannik verrassen.

Waar de toeschouwers angstig naar de eerste minuten na de rust uitkeken, leken de spelers het lesje goed te hebben geleerd door dit keer zelf te scoren. Remco bedient Sebastiaan, diens schot kaatst via de paal voor de voeten van Sander en deze onderstreept zijn goede partij met een fraaie treffer: 1 – 3. Jekerdal is aangeslagen en wij geven in het restant van de wedstrijd geen kansen meer weg. Die korte conclusie doet niet voldoende recht aan de volwassen wijze waarop we controle op het spel hielden. Willem had zijn goede partij nog kunnen onderstrepen door de solo die hij vanaf eigen helft en langs vier tegenstanders startte, doeltreffend af te ronden. Philip gaf zijn tegenstander geen schijn van kans en schakelde zich vaker dan ooit in bij aanvallende acties. Remco liet zich niet afbluffen door het fysieke geweld en bleef door zijn techniek een aanspeelpunt en rustpunt in het front.

In de laatste 10 minuten toonde Frank dat hij conditioneel in orde is door nog twee maal op snelheid langs zijn tegenstander te gaan. Zijn eerste voorzet werd door Tim koppend afgerond, bij de tweede deed hij dit beheerst binnenkant voet. Een 1 – 5 overwinning en een teamprestatie waar Sid uiterst tevreden over mag zijn.

Als door de coronamaatregelen de komende weken niet meer wordt gespeeld, dan betekent deze overwinning dat Weltania 1 in het kalenderjaar 2021 geen competitiewedstrijd heeft verloren!